Kuva-arkistojen kätköistä


Ryhdyin etsimään kuvia Pienen Kirjapuodin tähänastiselta taipaleelta. Aikamoinen urakka, ne kun eivät yllättäen ole missään loogisessa järjestyksessä tai paikassa. Mutta miten palkitsevaa on huomata, kuinka hienoja vieraita me olemme vuosien varrella saaneet! Tai olenhan sen aina tiennyt, mutta näin kun kuva toisensa jälkeen paljastaa mitä upeimpia taiteilijoita, niin nöyrän kiitollinen ja onnellinen saa olla.

         

Kunhan projekti etenee, kotisivuiltamme tulee löytymään kuvia mm. arkkipiispa Kari Mäkisen, taiteen akateemikko Hannu Mäkelän, Hannu-Pekka Björkmanin, Juha Hurmeen, Aulikki Oksasen, Kari Hotakaisen, Hannu Väisäsen, Jake Nymanin, Jarkko Niemisen ja monien muiden ikimuistoisista kirjailijavierailuista.

     

Kunnioitukseni taiteilijan työtä kohtaan lisääntyi entisestään luettuani Anna-Leena Härkösen uutuuskirjan, Valomerkin. Todennäköisesti hyvinkin omakohtainen, mutta toivottavasti sentään dramatisoitu kuvaus kirjailijan työstä oli hurja. Se, että me saamme lukea mielenkiintoisia, hyvin kirjoitettuja tarinoita, saattaa vaatia kirjailijalta tuskaa ja kärsimystä – ihan oikeasti. En taida olla ainut, joka haaveilee kirjailijan ammatista: olisipa ihanaa kirjoitella menestyskirjoja keittiön pöydän ääressä, villasukat jalassa, kahvia keitellen ja ehkä meren aaltoja katsellen. ”Valomerkin” jälkeen illuusio karisee viimeistään. Mutta olipa mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kirja!

Kirjailijan työn tuloksista nauttijan, eli lukijan osa taitaa sittenkin olla se paras osa! Ja meitä hemmotellaan taas, nimittäin Turun Taiteiden yönä 17.8 Pienen Kirjapuodin ohjelma on aivan käsittämättömän hieno! Olen ylpeä ja onnellinen saadessani esitellä sen aivan kohta kotisivuillamme. On Petri Tamminen, Lenita Airisto, ja juuri ja juuri painosta ehtivät Selja Ahavan, Matti Röngän ja Jake Nymanin uutuudet, on Tilhiä, pajuja ja muita ja on paljon muuta ihanaa ja kiinnostavaa! Mutta ennen sitä on vielä kolme viikkoa aikaa lukea, lukea ja lukea!