Kirjavinkki Marraskuu 2018


Elena Ferrante: Kadonneen lapsen tarina

Kadonneen lapsen tarina on Elena Ferranten neliosaisen Napoli-sarjansa päätösosa. Kirja on yhtä koukuttavan kiehtova kuin edeltäjänsäkin. Ferrante onnistuu pitämään lukijan otteessaan maagisella kerronnalla ja kuvailemalla kahden hyvin erilaisen tytön elämänpituista ystävyyttä sodanjälkeisestä Napolista lähes näihin päiviin asti. Kuin vahingossa tulee lukeneeksi Italian historiasta, politiikasta, naisen asemasta ja kirjallisuudesta – puhumattakaan ihmismielen moninaisuudesta, valintojen merkityksestä ja ystävyydestä. Kirja antaa hienosti peilauspintaa erityisesti heille, joilla on takanaan pitkä ystävyyssuhde ylä- ja alamäkineen.

Elena Ferranten Napoli-sarja on jo nyt klassikko. Se tullaan näkemään TV-sarjana, elokuvana ja näytelminä. On mielenkiintoista, milloin paljastuu oikea kirjailija salanimen takaa. Ja mitäköhän hän kirjoittaa seuraavaksi!