Kulttuuri-iltamat VPK:n talolla 5.10.2019 klo 18 alkaen

Pieni Kirjapuoti järjestää jo perinteiset Iltamat osana Turun Kirjamessujen ohjelmaa. Teatteri kun on tänä vuonna messujen teemana, niin Kulttuuri-iltamat on ajankohtaisempi kuin koskaan!

Iltamaperinteeseen kuuluu juhlapuhe, kansanvalistusta, näytelmää, runoutta ja musiikkia. Juhlapuhujana on tällä kertaa akateemikko, Finlandia-palkittu kirjailija Hannu Mäkelä.

Kansanvalistus hoituu kirjaesittelyillä: Petri Tamminen kertoo uudesta kirjastaan Musta vyö, ja muotitaiteilija, teatteripuvustaja Matti Seppänen on haastateltavana hänestä kertovasta kirjasta Elämäntyönä muotitaide. Olavi Paavolaisen esseistä ja arvosteluista koostuva kirja esitellään näyttelijä Arno Virtasen lukemin, valikoiduin ottein ja kuulemme myös Olavi Paavolaisen säveltämän Ilmari Pimiän runon ”Kuin linnut tumman veen” Arja Tuovisen, Pirjo Klemolan ja Kalle Kivisen esittämänä.

Näytelmä ja kirjallisuus yhdistyvät Jussi Nikkilän esikoisteoksessa Näyttelijä. Jussi Nikkilä on ohjaaja ja näyttelijä, joka loisti Turun Kaupunginteatterissa Hamletina viime vuonna.

Runoutta, sekä musiikkia Helismaan hengessä esittää näyttelijä-muusikko Merja Larivaara. Larivaara miehensä Kari-Pekka Toivosen kanssa on ajankohtainen kaksikko Turussa, sille he tekevät parhaillaan Linnateatterissa komediaa Kahden kauppa.

Teatteriosuudessa tutustumme Dostojevskin Riivaajista sovitettuun monologinäytelmään. Näemme näytelmästä katkelman, jonka jälkeen ohjaaja Tuomo Rämö ja näyttelijä Markus Järvenpää keskustelevat produktiosta. Riivaajat saa ensi-iltansa Teatteri Jurkassa syyskuussa ja Turun Kaupunginteatteriin se tulee 27.11. Saman tiimin edellinen Dostojvski-produktio Rikos ja rangaistus oli valtava arvostelumenestys!

Musiikkia on tarjolla korkeakulttuurista rillumareihin! Mezzosopraano Essi Luttinen säestäjänään pianisti Petri Haapasalo tulkitsee musiikkia eri estradeilta Myrskyluodolta Cherbourgiin. Ja sitten Ajetaan tandemilla Mökille maantien laitaan Freemanin ja Vaakun tahdissa. Kaksikko pitää taatusti huolen siitä, että ilta päättyy hulvattoman hauskasti!

Illan juontaa muusikko-näyttelijä Janus Hanski.

Liput Pienestä Kirjapuodista, Pop Puodista Naantalista ja Lippupisteestä 34e/kpl.